Bracia Roca na tureckim szlaku

Pięć tygodni w kolebce jednej z najstarszych kuchni świata: Turcji. Słynni restauratorzy, bracia Joan, Josep i Jordi Roca, udają się w podróż na Półwysep Anatolijski.

Warszawska premiera

Szef kuchni, sommelier i cukiernik zgłębiają tajniki sztuki kulinarnej i poznają kulturę Turcji - spotykają się z kucharzami, producentami jedzenia, rolnikami oraz zwykłymi ludźmi. Na co dzień bracia Roca są właścicielami katalońskiej restauracji Celler de Can Roca w Gironie, uznanej przez prestiżowy "Restaurant Magazine" za najlepszy lokal na świecie - według listy The World's 50 Best.

 

UWAGA:  Przed seansem drugiego filmu o kulinarnych podróżach Braci Roca ("Dziennik Braci Roca: Szkocja" o godz. 19:45)  zapraszamy na dyskusję przygotowaną przez magazyn VOGUE - patrona medialnego festiwalu. Rozmowę poprowadzi dziennikarka, Agata Michalak.

 

WYDARZENIE TOWARZYSZĄCE: po pokazach około 21:45 kolacja inspirowana filmami w restauracji Bez Gwiazdek na warszawskim Powiślu, partnera festiwalu.

 Kolację przygotuje Robert Trzópek, szef kuchni i współwłaściciel restauracji. Menu zainspirowane filmami będzie dostępne również przez cały weekend 28-30 czerwca.

 Cena: 200 zł - 6-daniowe menu degustacyjne.

 Rezerwacje i dodatkowe informacje:

 Restauracja Bez Gwiazdek ul. Wiślana 8; 00-317 Warszawa

+48 22 628 04 45; kontakt@bezwiazdek.eu

WYDARZENIE TOWARZYSZĄCE: degustacja wina zorganizowana przez Winemates - hall kina Muranów, godz. 17:00-21:00

Poszukiwanie smaku w WINACH NATURALNYCH

Winemates jako importer win europejskich już 5 lat temu zaprezentował pierwsze wina naturalne, które teraz cieszą się tak wielkim uznaniem. Pragniemy zaprezentować jednez najlepszych światowych win nieinterwencyjnych, pomarańczowych, naturalnych. Degustacja poprowadzona zostanie przez sommelierów i właścicieli Winemates: Marcina Soćkę i Łukasza Czajkowskiego.W degustacji zaprezentowanych zostanie 5 winz różnych zakątków Europy. Degustacja ma charakter otwarty, sommelierzy będą dostępni dla zainteresowanej publiczności. Marcin i Łukasz opowiedzą o historii powstania win naturalnych oraz wprowadzą w szczegóły produkcji prezentowanych win.

 

Na ekranie

Newsletter

(raz w tygodniu)