Warszawski Festiwal kulinarny | „Rośliny, Owady i Miód”

O festiwalu: 

Zapraszamy na pokazy specjalne w ramach Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego „Rośliny, Owady i Miód” - organizowanego w dniach 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego. Festiwal to połączenie targów i konferencji z dobrym jedzeniem w roli głównej. Festiwal zgromadzi najlepszych polskich producentów, artystów i rzemieślników. Organizatorzy zaplanowali kilkadziesiąt godzin wykładów, debat, warsztatów i pokazów z najlepszymi ekspertami z kraju i Europy.

Warszawski Festiwal Kulinarny „Rośliny Owady i Miód” odbędzie się 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego przy Al. Ujazdowskich 4 w Warszawie.

Będzie to spotkanie liderów promujących żywność wysokiej jakości, edukację kulinarną i zrównoważony rozwój. Spotkamy się z najlepszymi polskich producentami, rzemieślnikami i artystami. Chcemy podzielić się tym co mamy najlepsze. Dwa festiwalowe dni w ogrodzie botanicznym wypełnimy spotkaniami, wokół stołu. Program merytoryczny to : kilkadziesiąt godzin wykładów, debat, warsztatów i pokazów z najlepszymi ekspertami z kraju i europy. Dla ciała mamy strefę street foodu, kolację festiwalową, filmy i strefę dziecięcą by czasu na atrakcje było więcej.

Po ogrodzie oprowadzą nas edukatorzy z Uniwersytetu Warszawskiego, pokażą szklarnię, nieznane zakamarki i opowiedzą jak ważną rolę pełnią ,,Rośliny, owady i miód „ w ekosystemie.

Warszawski Festiwal Kulinarny to połączenie festiwalu, targów i konferencji z dobrym jedzeniem w roli głównej.

Szczegóły: https://www.facebook.com/warszawski.festiwal.kulinarny/ .

Newsletter

(raz w tygodniu)